Subsidies

Lees hier voor welke subsidie u eventueel in aanmerking komt.

Subsidies bij verduurzaming

Wanneer u uw bedrijf wilt verduurzamen en tot de aanschaf van zonnepanelen of ledverlichting overgaat, komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie. Er zijn verschillende regelingen. Wij hebben de belangrijkste subsidiemogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Energie Investeringsaftrek (EIA)

De EIA is een fiscale aftrekregeling. De regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Voor 2020 bedraagt de aftrek 45%.

Kleinschalige Investeringsaftrek (KIA)

De KIA is voor investeringen die u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen. Met de investering in led kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van 28%.

Stimulering Duurzame Energieproductie

Gaat u hernieuwbare energie produceren? Dan kunt u gebruikmaken van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze regeling richt zich op bedrijven en (non-profit)instellingen. Er zijn 6 categorieën: biomassa, geothermie, water, wind en zon. De categorie windenergie op zee heeft een eigen budget en een aangepaste aanvraagprocedure.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

De MIA biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. U kunt tot 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieu-effecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel.

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Met de VAMIL kunt u een investering op een willekeurig moment afschrijven. Voor investeringen vanaf 2011 is de willekeurige afschrijving beperkt tot 75%. Door sneller af te schrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een rente- en liquiditeitsvoordeel.

Combinatie MIA en VAMIL

De MIA en VAMIL zijn twee verschillende regelingen maar worden vaak gecombineerd. Beide regelingen maken gebruik van een gezamenlijke lijst, de zogenaamde Milieulijst. Op deze lijst staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor MIA en/of VAMIL. Ieder jaar verschijnt een nieuwe Milieulijst.

Komt u in aanmerking?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en ondersteunen u met plezier bij het aanvraagproces. Neem contact op.

Vul het onderstaande formulier in

 Snel. Betrouwbaar. Gratis.

Ontvang advies zodat u weet waar uw bedrijf staat.

Binnen één minuut kunt u uw gegevens opsturen om vrijblijvend advies aan te vragen. Madeax brengt alles zo transparant mogelijk in kaart, zodat u voor geen enkele verassingen komt te staan.

Heeft u een andere vraag?
Neem contact op.

Meer weten over zonnepanelen en ledverlichting?

Wij komen graag bij u langs om u vrijblijvend te informeren over de mogelijkheden